Ramon Huigsloot

Ramon-Huigsloot

Leeftijd: 29 jaar
Werkzaam bij: Koninklijke Zeelandia Groep
Functie: patissier-adviseur
Facebook

Ramon Huigsloot was als kind eigenlijk altijd al in de keuken te vinden. De keuze voor een opleiding met voedsel was dan ook snel gemaakt. Ramon koos om naar de KTS in Voorhout te gaan en deed daar de opleiding brood en banket. Hij begon met werken bij de bakker op de hoek, maar merkte al gauw dat hij meer wilde. Via school kwam hij bij Huize Van Wely terecht. Er ging  een wereld voor hem open. Hij zag daar wedstrijdpatissiers en grondstoffen waar hij nog nooit van gehoord had. Bij Huize van Wely leerde Ramon het échte vak. In de periode dat hij er werkte liep Ramon stage bij De Librije en Oud Sluis waar hij kennis maakte met horeca patisserie. Het was iets totaal anders dan dat hij bij van Wely had gedaan, maar wat hem wel enorm aansprak. Na 10 jaar bij Huize Van Wely werkzaam te zijn geweest, koos Ramon ervoor om in het Kurhaus te Scheveningen aan de slag te gaan. Hier doet hij behoorlijk wat ervaring op, op het terrein van horeca patisserie en besluit na ruim anderhalf jaar dat hij klaar was voor zijn volgende uitdaging als patisserie-adviseur bij Zeelandia.

Wat vind je het mooiste aan patisserie?
“Het mooiste aan mijn vak vind ik dat je nooit uitgeleerd bent, je kunt overal inspiratie uithalen en je grenzen verleggen.”

Wat is je doel voor de toekomst?
“Mijn doel voor de toekomst is in ieder geval een internationale wedstrijd doen. Na mijn actieve rol bij het World Pastry Team Championship (WPTC) 2012 brandt bij mij de ambitie om zelf op het toneel te staan.
Op het terrein van mijn werk zou ik graag ook op internationaal niveau werkzaam willen zijn.”

Welke tip(s) heb je voor toekomstige patissiers?
“De tip die ik wil meegeven aan toekomstige patissiers: zorg dat de basis van je opleiding goed is, probeer bij een gerenommeerd leerbedrijf aan de gang te gaan en blijf jezelf ontwikkelen. Verder adviseer ik open te staan voor tips en ideeën van andere vakbroeders.”

Wat betekent het Nederlands Patisserie Team voor jou?
“Het lidmaatschap van het NPT is voor mij van grote waarde, het houdt je scherp en het is fantastisch om in een club te zitten met zulke gedreven vakmensen”

Ramon showstuk

Reacties zijn gesloten.