Peter Remmelzwaal

Peter-Remmelzwaal

Leeftijd: 24 jaar
Werkzaam bij: Huize van Wely Noordwijk
Functie: Souschef
Facebook

Peter Remmelzwaal is als 14 jarige jongen als zaterdaghulp begonnen bij banketbakkerij Krijn Verdoes te katwijk. Soesjes vullen en schoonmaken waren daar zijn taken, maar ondertussen keek hij zijn ogen uit naar al het moois wat langs kwam! Mede door het enthousiasme van de eigenaar is hij toen de basis opleiding banketbakker gaan volgen op de middelbare school KTS te Voorhout.
Peter doet de BBL 3 opleiding bij Banketbakkerij Jakobs In Leiden en werd via zijn toenmalige werkgever in contact gebracht met “Patisserie Crème de la Crème”.
“Daar heb ik een fantastische tijd meegemaakt! Ik wist niet wat me overkwam in het begin. Ik hoorde voor het eerst van een cremeux, pate a bombe, parfait, biscuit, mousse, compote enz. enz. Ik werkte er met Jeroen Goossens, Frank Haasnoot en later ook Ivo Wolters en Arthur Tuytel. Stuk voor stuk mensen met liefde voor het vak waar ik veel van geleerd heb en nog steeds van leer. Veel geleerd heb ik van de aanloop naar de Coupe du Monde waar Jeroen, Arthur en Ivo aan deel namen, en de gouden gard die ik won in 2008.
Na 6 jaar bij Crème de la Crème en veel ervaring rijker, heb ik de keuze gemaakt om bij huize van wely aan de slag te gaan.
Daar ligt nu weer een grote uitdaging om nieuwe producten te ontwikkelen, mijn kennis te vergroten en om een betere patissier te worden.”

Wat vind je het mooiste aan patisserie?
“Ik geniet veel van de diversiteit van dit vak. Macarons maken, ijs draaien, nieuwe producten ontwikkelen enz. En of het nu suiker of chocolade is, ik vind het allemaal even mooi en interessant!

Wat is je doel voor de toekomst?
“Ik hoop een keer aan een grote wedstrijd mee te doen. En als je gemotiveerd blijft en de wil hebt om betere patissier te worden, komen er vanzelf altijd weer dingen op je pad! Zo is het bij mij altijd gegaan!

Welke tip(s) heb je voor toekomstige patissiers?
“Ik hoefde nooit extra gemotiveerd te worden in dit vak. Een goede patissier worden zit in je. Liefde voor het vak begint met kleine dingen zoals marsepein figuren maken, het werken met chocolade of suiker. En dan is het een kwestie van nooit uitgeleerd willen zijn. ‘s Avonds langer doorgaan om toch dat lijntje strak te kunnen garneren, toch die chocolade bloem te kunnen maken, toch die glaçage strak te krijgen.  En ervoor zorgen dat je komt te werken in een omgeving waarbij 50% van de mensen gemotiveerd is en je dingen wil leren. En dan jezelf trainen en cursussen volgen en het belangrijkste; aan wedstrijden deelnemen!

Wat betekent het Nederlands Patisserie Team voor jou?
“Bij het NPT leer je heel veel van elkaar. Je komt maandelijks bijeen en er zijn altijd nieuwe dingen te melden op het vakgebied. Je neemt deel aan wedstrijden, stimuleert en helpt elkaar, komt op beurzen en wisselt onderling makkelijk informatie uit. Zelf leer ik veel van het geven van demonstraties en jureren van de Dutch Pastry Award.”

Reacties zijn gesloten.