Tom van de Veen op Trophée Pascal Caffet

Zondag 9 november jl. was het zover; Tom van de Veen nam deel aan de fantastische wedstrijd Trophée Pascal Caffet. Een intensieve wedstrijd waar alleen de besten aan mee doen. Wij vroegen Tom naar zijn ervaring en resultaat:

“Zondag 9 november 2014 heb ik meegedaan aan de 15e editie van de prestigieuze chocolade wedstrijd Trophée Pascal Caffet; een a la minute wedstrijd om in 9 uur tijd een showstuk en een presentatiestuk met daarop 3 keer 10 bonbons te maken, volledig uit chocolade, en zonder hulp van tempereermachines.

Na 7,5 uur super strak en keihard werken had ik alle onderdelen klaar liggen om op te gaan bouwen. Helaas braken de twee basissen voor de stukken door foutjes en pech waardoor mijn kansen op een mooie klassering wel op mijn buik kon schrijven. Ik ben toch doorgegaan er heb geprobeerd er het beste nog van te maken voor mijn eigen gemoedsrust.

De teleurstelling was enorm maar werd verzacht door een gesprek met Coupe du Monde 2013 winnaar en jurylid Matthieu Blandin, die onder de indruk was geweest van mijn manier van werken en van de vele bijzondere technieken die ik had laten zien. Ook sloeg hij de spijker op zijn kop bij de tips die hij voor een volgende keer meegaf.

Al met al was het een fantastische ervaring om als eerste Nederlander op zo’n mooie wedstrijd te mogen staan. Ik ben er heel veel wijzer en beter door geworden!”

Het Nederlands Patisserie Team is natuurlijk enorm trots op Tom! Hierbij nog enkele foto’s van Tom en zijn werk:

_GVN9148 _GVN9158 _GVN9174 _GVN9179 _GVN9208 _GVN9280 _GVN9301 _GVN9339 _GVN9347 _GVN9352_GVN9385

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.