Motivatieprijs DPA 2016

001Bij de Dutch Pastry Award 2016 ontving Ivar van Dorst de Motivatieprijs. De prijs was een opleiding bij het Bakery Institute in Zaandam. Wij willen graag weten hoe hij dit ervaren heeft:

“Na de Dutch Pastry Award 2016 was ik geïnspireerd, ook al was mijn showstuk gebroken en liep ik daardoor een podiumplek mis, ik heb in die periode héél veel geleerd. Ik mocht de motivatieprijs in ontvangst nemen en daarbij vertelde Vicky Littlejohn dat ik me door deze tegenslag niet moest laten tegenhouden gedurende de weg van dit prachtige vak. En dat heb ik ook zeker niet gedaan! De motivatieprijs is zijn naam echt waard.

De prijs hield een opleiding in bij het Bakery Institute in Zaandam. Toen ik hoorde dat er een 2-daagse basisopleiding suikerkunst kwam, was mijn keuze snel gemaakt! Dit is een fantastisch mooie kunst in ons vak. Het wordt echter niet vaak toegepast, maar ik wil het maar al te graag gaan gebruiken! Het zijn geen makkelijke technieken. Met chocolade kun je een te groot stukje wat smelten of iets wat nog niet goed vastzit vastplakken met een cornetje chocolade, maar dat is niet het geval met suiker! Hierbij moet je het vrijwel in één keer goed plakken en in de juiste grootte maken!

Tijdens het onder de knie krijgen van deze technieken gaf Peter Remmelzwaal, die de opleiding verzorgde, zeer goede tips en heb ik mijn eerste suikershowstuk neer kunnen zetten waar ik tevreden over mag zijn.

Ik ben een fantastische wedstrijd, een mooie prijs en een hoop nieuwe motivatie en inspiratie rijker! Er zijn nog veel uitdagingen te vinden en aan motivatie geen tekort! Van mij gaat u nog vaker horen!”

Wederom wordt dit jaar weer gestreden om de felbegeerde Dutch Pastry Award; waar ook de motivatieprijs weer wordt uitgereikt en zo te lezen, is deze zeer waardevol.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.