Grote belangstelling voor chocoladebeelden, Amsterdam

Op 2 mei j.l is in Galerie Fons Welters,  Amsterdam, de nieuwe reeks beelden tentoongesteld die in samenwerking met de kunstenaar Renzo Martens zijn gemaakt.
Het NPT heeft met haar expertise weer een belangrijke rol gespeeld in de uitvoering en totstandkoming van de sculpturen, die volledig uit chocolade zijn gemaakt. De sculpturen die in Amsterdam te zien zijn, zijn gelijktijdig te zien in KOW Gallery, Berlijn.

Al eerder hielp het NPT met de vervaardiging van chocolade beelden; kijk hier voor meer informatie.

Carlo Midiri (Patisserie George Vis) en Jan Willem Jansen (Bakkersland) hebben ruim 1.000 kg pure chocolade verwerkt om tot deze indrukwekkende beelden te komen. De grote sculpturen hebben een gewicht van meer dan 100 kg! Daarnaast zijn er ook ruim 1.000 stuks miniatuur hoofdjes van chocolade gegoten. Deze worden tijdens de expositie te koop aangeboden. De opbrengst hieruit vloeit terug naar de Congolese plantagearbeiders die de originele beelden uit rivierklei hebben gemaakt.
De beelden vertellen ieder hun eigen verhaal van de plantage arbeiders in Congo. Tijdens de opening was het NPT aanwezig om live de chocolade te verwerken en zo deels het proces te laten zien aan de aanwezige bezoekers.
Een aantal foto’s:
 naamloos1 naamloos 7 6 5 4 3 2
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.