Hans Heiloo

Hans-Heiloo

Leeftijd: 39 jaar
Werkzaam bij: Bakery Institute
Functie: docent banket/patisserie
Facebook
Twitter

Hans komt zelf uit de horeca en heeft geen specifieke banketopleiding gevolgd. Tijdens de periode dat hij in de horeca werkte, vond hij de patisserie het meest interessant, en dan met name de mooie desserts maken ter afsluiting van een lekker diner. Hij werkte 6 jaar in het Amstel hotel  als chef patissier en heeft daar het meeste geleerd. Daarnaast volgde Hans diverse cursussen in binnen- en buitenland waarbij hij zich de laatste 2,5 jaar heeft gespecialiseerd in ijsbereiding en chocoladewerg. Hans heeft ook de lerarenopleiding gedaan aan de Educatieve Hoge school van Amsterdam, in de richting van consumptieve technieken.

Wat vind je het mooiste aan patisserie?
“Dat is moeilijk te zeggen. In het algemeen vind ik alles mooi. Het mooie aan patisserie is dat het vaak te maken heeft met een gelukkig moment zoals bruiloft, geboorte etc. Vaktechnisch kan ik het meest genieten van het combineren van smaken en structuren, het werken met mooie en eerlijke grondstoffen en het technologische gedeelte.”

Wat is je doel voor de toekomst?
“Ik ben net begonnen aan een nieuwe uitdaging bij de Bakery Institute en hoop dan ook dat we over 5 jaar een bruisende school hebben opgebouwd welke het middelpunt van de Nederlandse patisserie is geworden en waar de bakkerijsector zich kan inspireren.
Nu ik dit goed lees is dit al over 10 jaar! Dat is een lastige, waarschijnlijk ben ik nog werkzaam bij de Bakery Institute en ik wil graag nog een keertje een langere periode stage lopen in een gerenommeerd hotel in Parijs zoals Place de Athenee of George V”

Welke tip(s) heb je voor toekomstige patissiers?
“Als je net begint, is het meedoen aan vakwedstrijden belangrijk! Dit heb ik eigenlijk altijd een beetje onderschat. Je leert vaak in korte periode veel technieken, je leert onder druk werken en je bouwt een netwerk op van vakgenoten en werkgevers. Die komen natuurlijk ook veel kijken. Verder adviseer ik om open te staan om te leren van elkaar en om stage en trainingen te volgen en je te abonneren op vakbladen. Om referenties op te bouwen is het ook leuk om in het binnen en buitenland beurzen en gerenommeerde bakkerijen te bezoeken.”

Wat betekent het NPT voor jou?
“Dat betekent toch wel veel voor mij. Het is een club fanatieke patissiers die zich willen inzetten voor de branche en Nederland op de kaart willen zetten en dat vind ik belangrijk. Ook om jezelf te ontwikkelen maar, nog belangrijker, vind ik het om mensen te inspireren en enthousiast te maken voor het mooie vak. En dan is het NPT een mooi platform om dit te doen. Binnen het team staan alle leden open voor nieuwe kennis en zo blijf je altijd up to date!”

Reacties zijn gesloten.