Carlo Midiri

Carlo-Midiri

Leeftijd: 38 jaar
Werkzaam bij: Patisserie George Vis/Carlo Midiri
Functie: Eigenaar
Facebook
Twitter

Carlo is begonnen op de KTS Voorhout en heeft in zijn derde leerjaar voor de consumptieve kant gekozen. Hier kreeg hij de basis voor koken, serveren, brood en banketbakken. In het vierde leerjaar kiest hij voor de richting banketbakken en legt daar de basis voor zijn toekomst. Tijdens dat vierde leerjaar loopt Carlo een week stage bij patisserie en chocolaterie George Vis in Noordwijk. Toen Carlo klaar was met school werd hij door George Vis benaderd en startte daar zijn loopbaan. Na 10 jaar kwam de kans voor Carlo om de patisserie over te nemen en op 15 juli 2001 opende hij trots de deuren van zijn eigen bedrijf. 10 jaar later na de opening, drukte Carlo een eigen stempel op zijn succesvolle bedrijf door de winkel ingrijpend te verbouwen. In deze geweldige winkel kan hij klanten laten genieten van al zijn mooie en lekkere producten.

Wat vind je het mooiste aan patisserie?
“Je kan er al je creativiteit in kwijt en je bent nooit uitgeleerd. Ik kan genieten van een mooie taart maar ook van een mooi roomboter koekje. Als het product mooi uit de oven komt, dan kan ik daar ook van genieten. Als ik tijd over heb vind ik chocolade sierstukken wel heel erg leuk om te doen. Je kan echt alles maken van chocolade.”

Wat is je doel voor de toekomst?
“Over 5 jaar wil ik met mijn patisserie en chocolaterie beter en bekender op de kaart staan in mijn omgeving en patisserieland en nog mooiere patisserie maken. Dat kan je alleen bereiken door hard te werken.
Als ik 50 ben dan wil ik langzaam nog meer gaan genieten dan dat ik nu al doe.”

Welke tip(s) heb je voor toekomstige patissiers?
“Als je iets wilt bereiken in dit vak, moet je goed je ogen en oren openhouden en hard werken. Met deze drie punten kun je alles bereiken wat je maar wilt.”

Wat betekent het Nederlands Patisserie Team voor jou?
“Ik vind het een hele eer om bij het team van de beste patissiers van Nederland te horen. Belangrijk binnen het team is dat je enorm veel kunt leren van elkaar en dat iedereen voor elkaar klaar staat. Ik denk dat ik met mijn ondernemerschap en mijn werkwijze die ik gebruik in mijn patisserie, een belangrijke bijdrage kan leveren aan het team.”

Reacties zijn gesloten.