BLOG Ramon Huigsloot

Ramon-Huigsloot

 

 

 

 

 

2016-03-16 14.13.44The next episode

Bij mijn nieuwe rol als ontwikkelaar van Zeelandia (partner van het NPT) is ‘export’ gekomen. Afgelopen maart was de kick off en ik vertrok naar Qatar voor mijn eerste internationale avontuur. Daar heb ik een tweetal demonstraties verzorgd voor totaal 150 personen.
2016-03-16 14.13.34Qatar is het rijkste land ter wereld en dat merk je gelijk als je aankomt in de hoofdstad Doha. De sportwagens vliegen je om de oren en wat me gelijk opviel, waren de gigantische voetbalstadions die als paddenstoelen uit de grond schieten voor het WK voetbal in 2022.
Het is uitermate interessant om via deze weg te kunnen ruiken aan nieuwe en onbekende culturen. Voor mijn demo heb ik een range aan producten ontwikkeld. Denk daarbij aan verschillende praline’s, gebakjes en desserttaarten. Wel heb je natuurlijk rekening te houden met een aantal factoren die je in Nederland niet hebt. Het is daar altijd ontzettend heet en je mag bijvoorbeeld geen varkensgelatine gebruiken.
2016-03-16 14.13.37Bij de deelnemers zaten 3 patissiers van Fauchon die na afloop gelijk met een foto van mijn vriend Daniël aankwamen ‘’Do you know chef Daniël?” Zo zie je maar hoe klein het wereldje is. De leergierigheid en dankbaarheid van de mensen is zo bijzonder groot en men denkt gelijk na over de wijze waarop men, hetgeen ik hen geleerd heb, kan toepassen in de productieruimte.
Voor Zeelandia was dit mijn eerste internationale avontuur. Wij leveren aan ruim 80 landen wereldwijd. Er zullen dus zeker nog vele internationale trips volgen, de eerst volgende is 2,5 week India.

Ik zie dit dan ook als the next episode van mijn carrière.

Groeten,

Ramon

 

 

 

 

De weg naar Parijs

Momenteel ben ik bezig met de voorbereidingen voor de World Chocolate Masters op 28, 29 en 30 oktober in Parijs. Het gaat met vallen en opstaan en het vergt veel van mezelf. Je wilt immers gaan voor de winst en dat betekent dat je moet presteren op wereldniveau. Hoewel het soms behoorlijk zwaar is, voel ik me bevoorrecht dat ik in de finale mag staan. Al als klein jongetje was het een droom en die komt nu uit! Het is een leerzame periode. Er komt zoveel bij kijken en niet alleen op vaktechnisch gebied maar ook qua planning, vervoer, inrichten van de wedstrijdkeuken; allemaal zaken die ontzettend belangrijk zijn om straks in Parijs voor de winst te kunnen gaan.

World Chocolate Masters, The Netherlands, Cacao Barry, 2015, ©46020studio.

World Chocolate Masters, The Netherlands, Cacao Barry, 2015, ©46020studio.

Deze hele periode is een positieve flow; ik ga stapje voor stapje vooruit naar het niveau waar ik wil staan straks. Het gaat niet vanzelf maar dat wist ik natuurlijk van te voren. De ervaring die ik opdeed als back-up voor het World Pastry Team Championship – team in 2012, heeft mij heel veel gebracht in mijn voorbereidingen voor de WCM. Gelukkig staat het thuisfront ook achter me en krijg ik daar de support die ik nodig heb. Inmiddels kijk ik erg uit naar het moment dat ik de laatste opdracht in Parijs heb afgerond. Dan zal er een last van mijn schouders vallen en zal ik me zo licht als een veertje voelen.

Hoewel ik al heel wat kilo’s chocolade voorbij heb zien komen, kan ik nog steeds genieten van een lekker stuk chocolade. Meedoen aan vakwedstrijden maakt je niet alleen een betere patissier maar geeft je ook leerzame momenten om er als mens sterker uit te komen. Ik hoop jullie natuurlijk in Parijs te mogen zien!

Groet, Ramon

Reacties zijn gesloten.