BLOG Peter Remmelzwaal

Peter-RemmelzwaalStage

IMG_3841Drie maanden geleden heb ik stage gelopen in één van de beste restaurants van Nederland; ‘Ciel Blue**’ in Amsterdam. Een geweldige ervaring die ik niet snel zal vergeten!
Naast mijn vakkennis in de banketbakkerij, was dit een leerzame ervaring om te zien hoe het werk in de keuken er aan toe gaat. Interessant om te leren was de diversiteit om smaken en texturen te combineren. Zo is te merken dat deze restaurants een stuk voor lopen op de meeste patisserieën en banketbakkerijen in Nederland. Alleen daarom al was het de moeite waard om stage te lopen en zeker voor iedereen aan te raden!  Maar wat mij vooral aansprak was de enorme teamspirit en passie waarmee gewerkt wordt iedere avond. Zo gedisciplineerd en strak georganiseerd, alsof er elke avond een wedstrijd gewonnen moest worden… TOP!

IMG_3851

Natuurlijk zijn er voor een dessert op bord weer hele andere mogelijkheden, dan voor een desserttaart. Maar het geeft je wel een bredere kijk op de benadering van producten. Er wordt zorgvuldig nagedacht over de manier om bepaalde smaken te combineren én te presenteren. Wij denken vaak als banketbakkers, toch in een bepaalde richting en werken we volgens de richtlijnen die wij gewend zijn. ‘Zo werken wij al járen’ is zo’n typische bekend uitspraak van banketbakkers. Tunnelvisie zou ik dat noemen. Het is juist goed om ‘de patisseriewereld’ eens vanuit een ander perspectief te bekijken.

IMG_3843

Dit is ook zeker wat ik uit deze stage voor mijzelf heb gehaald en jullie ook graag wil meegeven middels deze blog. Probeer anders naar een product te kijken, maar bovenal, blijf investeren en innoveren. Laat je klanten eens kennis maken met andere producten en vernieuwende smaakcombinaties in plaats van de ‘standaard producten’ uit het assortiment.

En wat we zeker van koks moeten leren.. Proeven, proeven en nog veel meer proeven!

Tot de volgende keer!

Peter Remmelzwaal

 

Reacties zijn gesloten.