BLOG Bart de Gans

Cacao

Bart-de-Gans

Opzoek naar de oorsprong

In februari 2016 mocht ik voor het eerst in mijn carrière een cacaoplantage bezoeken in Colombia. Op deze plantage worden lokale cacaoboeren geholpen met het gehele proces in cacaoproductie. Zo krijgen zij bijvoorbeeld onderwijs over het fermenteren en enten van cacao. Een goed initiatief waar alle betrokkenen hun voordeel uithalen. De boeren krijgen goed onderwijs en een eerlijke prijs voor hun cacao. De gebruiker (waaronder ik) kan hierdoor uiteindelijk werken met kwalitatief hoogwaardige chocolade. Ik heb veel geleerd van het bezoek aan de cacaoplantage. Ik mag dagelijks met chocolade werken maar ik had nog geen goede kennis over het groei- en oogstproces van cacao en het totale verwerkingsproces naar chocolade. Deze ervaring was voor mij wederom een bevestiging dat kennis je in staat stelt een bepaalde taak uit te voeren.  

BART BLOGKennis is macht. Ik heb altijd geloofd dat je door de juiste kennis op een creatieve en innovatieve wijze onderscheidend kan zijn. Ik daag mijzelf continu uit om nieuwe kennis op te doen. Dit doe ik door voortdurend op zoek te zijn naar nieuwe recepten, bereidingen en technieken. Iedere maand bekijk ik een authentiek recept en creëer ik hier van een vernieuwde versie. Een versie 2.0. Probeer vanuit een ander perspectief te denken om zo je eigen klassieker opnieuw uit te vinden. Terug naar de oorsprong. #reinvented

 

 

Reacties zijn gesloten.