Bart de Gans

Bart-de-Gans

Werkzaam bij: Eigenaar van Perfri, chocolate & pastry
Functie: Kennis en creativiteit delen op het gebied van chocolade en patisserie

Waar heb je het patisserievak geleerd?
“Om ons mooie vak patissier en chocolatier te leren, ben ik altijd op zoek geweest naar vakbekwame chefs en goed aangeschreven bedrijven. Ik ben er van overtuigd dat je het vak goed leert verstaan als je het op de juiste manier aangeleerd wordt.”

Wat vind je het mooiste aan patisserie?
“Het mooie van ons vak is om van eerlijke basis ingrediënten tal van prachtige producten te creëren die elk uniek en origineel zijn.”

 Wat is je doel voor de toekomst?
“Mijn toekomst in het Nederlands Patisserie Team is om ons land te vertegenwoordigen op een grote internationale wedstrijd bijvoorbeeld de Coupe du Monde de la Patisserie. Nog verder in de toekomst aan jonge mensen ons mooie vak over te brengen.”

Welke tip(s) heb je voor toekomstige patissiers?
“Voor mensen die het leuk vinden om patissier & chocolatier te worden wil ik als advies meegeven vooral doorzetten en blijf jezelf uitdagen.

Wat betekent het NPT voor jou?
“Om samen onze vakkennis te delen met de leden. Met als doel ons niveau te verbeteren en zo onderscheidend kan zijn.

Bart de Gans - Sinaasappel

Reacties zijn gesloten.